Στην πρώτη δεκάδα της λίστας του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου για το 2023 συμπεριελήφθη, ξανά, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση.

Για τη σπουδαία αυτή επιτυχία του κορυφαίου τυριού μίλησε στο ραδιόφωνο του Real FM, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, κ. Δημήτρης Καπούνης.

«Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. είναι έβδομη παγκοσμίως και μαζί το ελληνικό τυρί που τερμάτισε ψηλότερα στην λίστα, ανάμεσα σε περίπου 36 χιλιάδες τυριά!», δήλωσε ο κ. Καπούνης, προσθέτοντας: «Να συγχαρούμε τους τυροκόμους και τους κτηνοτρόφους μας και τη Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Νάξου, που κατάφεραν ένα μικρό νησί να έχει το τυρί του τόσο ψηλά παγκοσμίως. Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. υπάρχει παντού! Την εξάγουμε σε δώδεκα κράτη του εξωτερικού, έχουμε κατορθώσει ως και να διατίθεται σε τρία σημεία στην Αμερική και γι’ αυτό είναι και αναγνωρισμένη παγκοσμίως. Προς την Γαλλία εξάγονται οι περισσότερες ποσότητες Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π».

Ερωτηθείς, εάν θα αυξηθεί η τιμή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., ο κ. Καπούνης τόνισε πως: «Πριν από έναν χρόνο έγιναν κάποιες, λογικές, αυξήσεις. Εμείς, ως Ένωση, ενισχύσαμε τον κτηνοτρόφο, ώστε να κρατήσει το ζωικό του κεφάλαιο εδώ στη Νάξο και το καταφέραμε. Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη αύξηση του τυριού».

«Πλέον έχουμε ξεκινήσει και τυροκομούμε στο νέο μας τυροκομείο αξίας 7 εκατ. ευρώ, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μηχανήματα – το πιο σύγχρονο τυροκομείο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι αυτό της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

top