Για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας και συνολικά του εκκοκκιστικού κλάδου μίλησε ο υφυπουργός κ. Διονύσης Σταμενίτης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «6οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βάμβακος», που διοργανώθηκε από την Ένωση Εκκοκκιστών Ελλάδος, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Macedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Εκπροσωπώντας το ΥπΑΑΤ, ο υφυπουργός τόνισε ότι πάντοτε η συζήτηση για την καλλιέργεια βάμβακος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αφορά ένα προϊόν δυναμικό, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και με ξεχωριστή σημασία για την ελληνική οικονομία και τον πρωτογενή μας τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο υφυπουργός, η κυβέρνηση επενδύει σταθερά στην καλύτερη προώθηση του προϊόντος στις διεθνείς αγορές, ενώ τόνισε, ότι η ηγεσία του ΥπΑΑΤ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους φορείς του κλάδου για τη στήριξη του και τον σχεδιασμό πολιτικών για να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα προβλήματα.

Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027, έχει ληφθεί μέριμνα για τη στήριξη της καλλιέργειας του βαμβακιού, μέσα από ένα πλέγμα παρεμβάσεων που αφορούν και στους δύο Πυλώνες, των άμεσων ενισχύσεων και της αγροτικής ανάπτυξης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σταμενίτης στάθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών του κλάδου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό βαμβάκι, ο «λευκός χρυσός» όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε, αποτελεί ένα εθνικό εμβληματικό προϊόν και πρέπει μέσα από τη συνεργασία όλων μας, να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί, να προσελκύσουμε νέους καλλιεργητές, να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο την καλλιέργεια και να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

top