Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 10:51

Αδειοδοτήθηκε η πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μια νέα σημαντική επένδυση στην Κόρινθο.

Θέμα : Κάνναβη

Πράσινο φως στην εταιρεία MARCS MEDIFARMS Ι.Κ.Ε για τη δημιουργία μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο έδωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η έγκριση αφορά στην καλλιέργεια και επεξεργασία προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Το ύψος της επένδυσης διαμορφώνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και για την υλοποίηση του έργου θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία και τεχνογνωσία μέσω κοινοπραξίας εταιρειών από το Ισραήλ και την Αμερική.

 

Η εταιρεία είναι από τις πρώτες που είχε δείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μοντέρνας μονάδας Φαρμακευτικής κάνναβης ενώ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει στο δυναμικό της γεωπόνους και συμβούλους φαρμακευτικής κάνναβης ελληνικής καταγωγής με πιστοποίηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ την Αθήνα και την Κόρινθο επισκέπτονται συνεχώς τον τελευταίο χρόνο Αμερικανοί και Ισραηλινοί ειδικοί για τον τελικό σχεδιασμό της εγκατάστασης η οποία θα λειτουργεί βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών.

 Cannabis

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα προϊόντα που θα παραχθούν θα έχουν ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες σε μια σειρά ασθενειών όπως Αλτσχάιμερ, επιληψία, Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Huntigton, ψύχωση, άγχος, κατάθλιψη, καρκίνος, ναυτία, ρευματική αρθρίτιδα, φλεγμονή του εντέρου, γλαύκωμα, μετατραυματικό στρές, χρόνιους πόνους, νόσος του Crohn, καρδιακές επιπλοκές, διαβήτη και άλλες.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Κόζης ανέφερε ότι τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης θα δούμε στα φαρμακεία μας όχι νωρίτερα από το 2021. Πηγή.


Σχετικά άρθρα

Φαρμακευτική Κάνναβη έρχεται η πρώτη παραγωγή στην Ελλάδα !

Μέλι από Κάνναβη

Έρχεται η Επαγγελματική Καλλιέργεια για την φαρμακευτική κάνναβη

Δόθηκε και η τέταρτη άδεια Φαρμακευτικής κάνναβης

Να καλλιεργήσω Κάνναβη; ( 2013 )

Νέο ! παραδοσιακή γραβιέρα με κάνναβη

 

Σεμινάρια Αγροτικών Ευκαιριών 2020

Διαβάστηκε 2458 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 11:26
Back to Top