Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 08:54

Σεμινάριο Οικοτεχνική Μονάδα – Μικρή Βιοτεχνία μεταποίησης παραδοσιακών τροφίμων και γλυκών

 Μαρμελάδα-μύρτιλλο

Δείτε σε δύο απογεύματα τα πάντα! για την κατασκευή μικρής μονάδας μεταποίησης τροφίμων (βιοτεχνίας ή Οικοτεχνίας - όλες οι Νέες Επιδοτήσεις για το 2019).  

Εισηγητής Γεωπόνος : Απόφοιτος τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) με 20 έτη εμπειρία σε Εταιρίες επεξεργασίας Τροφίμων.

Και Β εισηγητής Marketing Expert σε Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Σε ποιους απευθύνεται:  Το Σεμινάριο  απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν μια  δική τους  Οικοτεχνική Μονάδα μεταποίησης τροφίμων, και γλυκών - ζυμαρικών, τουρσί, αποξηραμένα κλπ (Νόμος 4235/2014).

Και σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη  δική τους Μικρή Βιοτεχνία  (μικρή οικογενειακή μεταποιητική μονάδα) είτε είναι  γεωργοί  είτε όχι ( και να γνωρίσουν τις Προϋποθέσεις για να ενταχτούν σε επιδότηση).

Σε όσους-ες επιθυμούν να δημιουργήσουν το  δικό  τους επισκέψιμο  πολυλειτουργικό αγρόκτημα (νέο) σε συνδυασμό με  αγροτουριστικές δραστηριότητες (Νόμος 4235/2014). 

Νέο !

Θα αναφερθούμε στη Νέα Επιδότηση για Δημιουργία Μικρού Νόμιμου Εργαστηρίου Μεταποίησης  

( Μέτρο 4.2 για την Μεταποίηση Φ.Ε.Κ. 99 /β’/24 – 1 – 2017).

 


 Κυρίως απευθύνεται σε όσους –ες επιθυμούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και βήμα –βήμα να γνωρίσουν  πώς να  χτίσουν τη δική τους  οικοτεχνία (μικρή Νόμιμη βιοτεχνική μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας τοπικών προϊόντων) και αγρόκτημα , από την αδειοδότηση  μέχρι την πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων.


Σκοπός και εκπαιδευτικοί στόχοι 

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να εξοικειώσει  τους εκπαιδευόμενους με το σχεδιασμό και την υλοποίηση  επενδυτικών  τους προτάσεων για ίδρυση  και λειτουργία μιας μικρής οικοτεχνίας 

Οι στόχοι σε επίπεδο γνώσεων είναι : Να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας  μιας   οικοτεχνικής  μονάδας  , να προσδιορίζουν  τα σημεία   εκείνα που θα βελτιώσουν την παραγωγή και να αναγνωρίζουν τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό και  σε τεχνικές συμβουλές . 

Στόχοι στο επίπεδο ικανοτήτων : Οι  εκπαιδευόμενοι μετά τη λήξη του σεμιναρίου  θα είναι σε θέση να αξιοποιούν τεχνογνωσία και γνώσεις που θα  εφαρμόζουν στην  λειτουργία  της  οικοτεχνικής μονάδας  και στη χρηματοδότηση του επενδυτικού τους  σχεδίου .

 

Στόχοι σε επίπεδο στάσεων : Οι εκπαιδευόμενοι να προσαρμοστούν σε  συμπεριφορές  αγροτικής επιχειρηματικότητας  και να ενταχθούν σε ένα κλίμα  οικονομικής διαχείρισης  της μονάδας  που να την  αισθάνονται ως δική τους, και τέλος να δουν αν τους Συμφέρει να προχωρήσουν στην επένδυση αυτή καθ αυτή.


Περιεχόμενα Σεμιναρίου Οικοτεχνίας – Βιοτεχνίας ( 2 μέρες ).

 1. Πολυλειτουργικά ( Επισκέψιμα )  Αγροκτήματα (Νέο θεσμικό πλαίσιο)
 2. Οικοτεχνία Κ.Η.Μ.Ο ( μικρή οικοτεχνική μονάδα), Οικοτεχνία ΕΦΚΑ
 3. Μαρμελάδες (σε επίπεδο κατασκευής σε Βιοτεχνία).
 4. Ενδεικτικές Τιμές Μηχανημάτων Βιοτεχνίας μαρμελάδας ( Foto - Video).
 5. θα δούμε όργανα χρήσης σε Επαγγελματικό εργαστήριο ( Ph, Brix, πυκνόμετρο).
 6. Νομοθεσία για τα παρακάτω προϊόντα. 
 7. Γλυκά του κουταλιού.
 8. Κομπόστες.
 9. Χυμοί φρούτων.
 10. Βρώσιμες ελιές Π.Ο.Π
 11. Ζυμαρικά
 12. Αρωματισμένα λάδια
 13. Λικέρ
 14. Λιαστές Ντομάτες.
 15. Γλυκά από μούστο όπως παλιά.
 16. Ετικέτα τροφίμων ( Νομοθεσία - παραδείγματα).
 17. Αδειοδότηση οικοτεχνίας ( από την αρχή μέχρι τέλος αναλυτικά και με σχεδιαγράμματα).
 18. Υγειονομικές απαιτήσεις λειτουργίας ( Νέα Υγειονομική διάταξη )
 19. Αρχεία της Μελέτης HACCP
 20. Διαχείριση Συστήματος ασφάλειας τροφίμων  ISO 22000 / Lot Number.
 21. Οδηγός Ορθής πρακτικής
 22. Χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων
 23. Παρουσίαση συσκευασιών - Barcode, QR Code, πρότυπες συσκευασίες, marketing.
 24. Κόστος για να κάνω το δικό μου E-shop, και Δωρεάν πλατφόρμες πώλησης.
 25. επιδοτήσεις που υπάρχουν μέσα στο 2018. 

Εμπλουτισμένη εισήγηση με  χρήση video youtube . Δυνατότητα απάντησης σε ερωτήματα που τίθενται on line από όσους συμμετέχουν μέσω Internet. 


Πότε θα διεξαχθεί;

Δευτέρα 25 και  Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019.

Εκτός απο την Real Time παρακολούθηση, έχουμε γράψει το ίδιο ( σε Video ) και μπορείτε να το δείτε απο το Youtube μαζί με τα αρχεία παρουσίας  και μάλιστα με το ίδιο κόστος, να παρακολουθήσετε το επόμενο Δωρεάν όποτε αυτό Ξανά γίνει! 

Για να το κάνετε αυτό:  κάντε On - Line! Εγγραφή, επιλέξτε το Σεμινάριο που σας ενδιαφέρει – και κάντε κλικ εκεί που γράφει Θα παρακολουθήσω το σεμινάριο μέσω Ιnternet -  και στις παρατηρήσεις γράψτε μόνο την λέξη VIDEO.

Μετά την κατάθεση (Παρακαλώ ενημερώστε μας από εδώ, με ένα E-mail σας.) θα σας σταλεί E-mail, με αρχεία, οδηγίες κλπ για την παρακολούθηση μέσω Youtube , και για ζωντανή παρακολούθηση έχουμε τον δικό μας server και Εκπαιδευτική πλατφόρμα 


Που θα γίνει;

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίπλα στην πλατεία Βικτώριας - Αθήνα (100 μέτρα απο τον Ηλεκτρικό σταθμό του ΗΣΑΠ). 3ης  Σεπτεμβρίου 132, 4ος  όροφος ή μέσω Webinar - Real Time από το σπίτι σας ! 


Κόστος;

120 € με ΦΠΑ  
και απο το Σπίτι σας! με Online παρακολούθηση μέσω webinar,

σε πραγματικό χρόνο και με πλήρη συμμετοχή σας και υποστήριξη.
Κόστος;  80 με Φ.Π.Α.   ( κάντε On - Line εγγραφή εκεί που γράφει : Βιοτεχνία - Οικοτεχνία  ). 

 

 

Τι ώρα θα γίνει;

θα Ξεκινάει στις 4.00 το απόγευμα και μέχρι τις 9.00 μ.μ. 

Ειδικές εκπτώσεις :

 Για ανέργους 80€, Για 2 άτομα Μαζί 80€ το άτομο, Για Φοιτητές 60€ ( στην αίθουσα ) και για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του Γ.Π.Α. μέσω Webinar Δωρεάν.


 

 β  Τηλέφωνο  γραμματείας  Εγγραφής:

210-88.18.416 ώρες: 10:00 έως 18:00 καθημερινά.

 

  ή με ένα E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 Δείτε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα και όλα τα Θέματα των σεμιναρίων 2019 

 


Σεμινάριο-Οικοτεχνία-Αγροτικές-ΕυκαιρίεςΟι Αγροτικές Ευκαιρίες® έχουν εδώ και ένα χρόνο την τεχνική ικανότητα να διεξάγουν τα σεμινάρια την ίδια μέρα και ώρα, σε πραγματικό χρόνο με Internet και με ειδική εκπαιδευτική πλατφόρμα (Webinar), με δικό μας Server!

Αυτό δίνει την δυνατότητα να το παρακολουθήσει κανείς και εκτός Αττικής, (και στο εξωτερικό) και μάλιστα από την άνεση του σπιτιού του, πιό οικονομικά, παρέα και με φίλους, και να το γράψει και στον υπολογιστή του (με Video - που μετά απο αναζήτηση στην Google σας στέλνουμε - Δωρεάν) και να το ξαναδεί όποτε θέλει, συμμετέχοντας ζωντανά με ερωτήσεις και απορίες !!! αρχεία, την ύλη, σημειώσεις! (υπάρχει ειδικός χειρίστης του Server, μόνο για αυτή την λειτουργία E-Learning )!

Δείτε την εκπαιδευτική πλατφόρμα εδώ:

webconference κανάλι Αγροτικές Ευκαιρίες®

  


 Έγραψαν για αυτό το σεμινάριο

«Η ανάλυση της νομοθεσίας ήταν κατατοπιστική και με βοήθησε πολύ ώστε να ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα.Επίσης η παρουσίαση άλλων επιχειρηματικών ιδεών ήταν εξαιρετική! Βοήθησε στο να ανοίξουν οι ορίζοντες μου σε σχέση με το τι μπορώ να κάνω για να ξεκινήσω κάτι μόνος μου.  Ιωάννης Ν. Μηχανικός Περιβάλλοντος»

 

«μου άρεσε πολύ η ανάλυση Marketing, το σχέδιο HACCP, και τα παραδείγματα που μας δείξατε και τα σχετικά Video” Μαρία Λ.  Marketing  (Α.Σ.Ο.Ε.Ε).

 

«μου άρεσε η φιλική ατμόσφαιρα, η γευσιγνωσία με τα δείγματα  και ο μπουφές!» Νίκος Κ.  Ιδ. Υπάλληλος. 

 

Μου άρεσε που είδα ότι διαθέτετε σε Video εξειδικευμένα σχετικά Σεμινάρια… για Μαρμελάδες, Ζυμαρικά κλπ  και μπορώ να τα παρακολουθήσω από απόσταση μέσω Internet από το σπίτι μου. Σοφία Σ. Κύπρος.

  

Copyright Αγροτικές Ευκαιρίες © – Εκπαίδευση 1987 - 2017 Θέμα: μικρή Βιοτεχνία Οικοτεχνία μεταποίησης

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα σεμιναρίων

 

 

 

 Αρχική Σελίδα 

Διαβάστηκε 219006 φορές

Back to Top