Σεμινάριο Οικοτεχνική Μονάδα – Μικρή Βιοτεχνία μεταποίησης παραδοσιακών τροφίμων και γλυκών

 Μαρμελάδα-μύρτιλλο

Δείτε σε δύο απογεύματα τα πάντα! για την κατασκευή μικρής μονάδας μεταποίησης τροφίμων (βιοτεχνίας ή Οικοτεχνίας - όλες οι Νέες Επιδοτήσεις για το 2018).  

Εισηγητής Γεωπόνος : Απόφοιτος τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) με 20 έτη εμπειρία σε Εταιρίες επεξεργασίας Τροφίμων.

Και Β εισηγητής Marketing Expert σε Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Σε ποιους απευθύνεται:  Το Σεμινάριο  απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν μια  δική τους  Οικοτεχνική Μονάδα μεταποίησης τροφίμων, και γλυκών - ζυμαρικών, τουρσί, αποξηραμένα κλπ (Νόμος 4235/2014).

Και σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη  δική τους Μικρή Βιοτεχνία  (μικρή οικογενειακή μεταποιητική μονάδα) είτε είναι  γεωργοί  είτε όχι ( και να γνωρίσουν τις Προϋποθέσεις για να ενταχτούν σε επιδότηση).

Σε όσους-ες επιθυμούν να δημιουργήσουν το  δικό  τους επισκέψιμο  πολυλειτουργικό αγρόκτημα (νέο) σε συνδυασμό με  αγροτουριστικές δραστηριότητες (Νόμος 4235/2014). 

Νέο !

Θα αναφερθούμε στη Νέα Επιδότηση για Δημιουργία Μικρού Νόμιμου Εργαστηρίου Μεταποίησης  

( Μέτρο 4.2 για την Μεταποίηση Φ.Ε.Κ. 99 /β’/24 – 1 – 2017).

 


 Κυρίως απευθύνεται σε όσους –ες επιθυμούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και βήμα –βήμα να γνωρίσουν  πώς να  χτίσουν τη δική τους  οικοτεχνία (μικρή Νόμιμη βιοτεχνική μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας τοπικών προϊόντων) και αγρόκτημα , από την αδειοδότηση  μέχρι την πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων ( συνταγές - μυστικά!).

Πριν παρακολουθήσετε κάποιο επόμενο εξειδικευμένο σεμινάριο μας π.χ. Μαρμελάδα, Ζυμαρικά κλπ είναι καλό – και ίσως καλυφτείτε – να παρακολουθήσετε πριν το συγκεκριμένο Γενικό Σεμινάριο.

 


Σκοπός και εκπαιδευτικοί στόχοι 

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να εξοικειώσει  τους εκπαιδευόμενους με το σχεδιασμό και την υλοποίηση  επενδυτικών  τους προτάσεων για ίδρυση  και λειτουργία μιας μικρής οικοτεχνίας. 

 

Οι στόχοι σε επίπεδο γνώσεων είναι : Να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας  μιας   οικοτεχνικής  μονάδας  , να προσδιορίζουν  τα σημεία   εκείνα που θα βελτιώσουν την παραγωγή και να αναγνωρίζουν τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό και  σε τεχνικές συμβουλές .

 

Στόχοι στο επίπεδο ικανοτήτων : Οι  εκπαιδευόμενοι μετά τη λήξη του σεμιναρίου  θα είναι σε θέση να αξιοποιούν τεχνογνωσία και γνώσεις που θα  εφαρμόζουν στην  λειτουργία  της  οικοτεχνικής μονάδας  και στη χρηματοδότηση του επενδυτικού τους  σχεδίου .

 

Στόχοι σε επίπεδο στάσεων : Οι εκπαιδευόμενοι να προσαρμοστούν σε  συμπεριφορές  αγροτικής επιχειρηματικότητας  και να ενταχθούν σε ένα κλίμα  οικονομικής διαχείρισης  της μονάδας  που να την  αισθάνονται ως  δική τους. 


Περιεχόμενα Σεμιναρίου Οικοτεχνίας – Βιοτεχνίας ( 2 μέρες).

 1. Πολυλειτουργικά ( Επισκέψιμα )  Αγροκτήματα (Νέο θεσμικό πλαίσιο)
 2. Οικοτεχνία Κ.Η.Μ.Ο ( μικρή οικοτεχνική μονάδα), Οικοτεχνία ΕΦΚΑ
 3. Μαρμελάδες (σε επίπεδο κατασκευής σε Βιοτεχνία).
 4. Ενδεικτικές Τιμές Μηχανημάτων Βιοτεχνίας μαρμελάδας ( Foto - Video).
 5. θα δούμε όργανα χρήσης σε Επαγγελματικό εργαστήριο ( Ph, Brix, πυκνόμετρο).
 6. Γλυκά του κουταλιού.
 7. Κομπόστες.
 8. Χυμοί φρούτων.
 9. Βρώσιμες ελιές Π.Ο.Π
 10. Ζυμαρικά
 11. Αρωματισμένα λάδια
 12. Λικέρ
 13. Λιαστές Ντομάτες.
 14. Γλυκά από μούστο όπως παλιά.
 15. Ετικέτα τροφίμων ( Νομοθεσία - παραδείγματα).
 16. Αδειοδότηση οικοτεχνίας ( από την αρχή μέχρι τέλος αναλυτικά και με σχεδιαγράμματα).
 17. Υγειονομικές απαιτήσεις λειτουργίας ( Νέα Υγειονομική διάταξη )
 18. Αρχεία της Μελέτης HACCP
 19. Διαχείριση Συστήματος ασφάλειας τροφίμων  ISO 22000 / Lot Number.
 20. Οδηγός Ορθής πρακτικής
 21. Χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων
 22. Παρουσίαση συσκευασιών - Barcode, QR Code, πρότυπες συσκευασίες, marketing.
 23. Κόστος για να κάνω το δικό μου E-shop, και Δωρεάν πλατφόρμες πώλησης.
 24. επιδοτήσεις που υπάρχουν μέσα στο 2018. 

Εμπλουτισμένη εισήγηση με  χρήση video youtube . Δυνατότητα απάντησης σε ερωτήματα που τίθενται on line από όσους συμμετέχουν μέσω Internet. 


Πότε θα διεξαχθεί;

Δευτέρα 28 και  Τρίτη 29  Ιανουαρίου 2019.

Που θα γίνει;

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίπλα στην πλατεία Βικτώριας - Αθήνα (100 μέτρα απο τον Ηλεκτρικό σταθμό του ΗΣΑΠ). 3ης  Σεπτεμβρίου 132, 4ος  όροφος 


Κόστος;

120 € με ΦΠΑ  


και απο το Σπίτι σας! με Online παρακολούθηση μέσω webinar,

σε πραγματικό χρόνο και με πλήρη συμμετοχή σας και υποστήριξη.
Κόστος;  80 με Φ.Π.Α.   ( κάντε On - Line εγγραφή ). 

 

 

Τι ώρα θα γίνει;

θα Ξεκινάει στις 4.00 το απόγευμα και μέχρι τις 9.00 μ.μ. 


 

 β  Τηλέφωνο  γραμματείας  Εγγραφής:

210-88.18.416 ώρες: 10:00 έως 18:00 καθημερινά.

 

  ή με ένα E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 Υπάρχει και Επαγγελματικό Εξειδικευμένο Σεμινάριο 2 ημερών Μόνο για Μαρμελάδα ( Level II ) και μπορείτε να το δείτε από το Σπίτι σας! με Video ( YouTube ) Ότι ώρα θέλετε, δείτε τα Θέματα εδώ :  Μαρμελάδα Οικοτεχνίας.

και σχετικά Θέματα εδώ : 

Λιαστές Τομάτες – Τοματοπολτός

 

Και Επαγγελματικό Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών

 

Επαγγελματικό Σεμινάριο

«Αδειοδότηση και ΗACCP για Επιχειρήσεις Τροφίμων »


Σεμινάρια για την Κοινωνική Οικονομία δείτε τα Θέματα εδώ :

Πολυλειτουργικά Αγροκτήματα 

 


 

Δείτε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα και όλα τα Θέματα των σεμιναρίων 2018 

 

Ειδικές Εκπτώσεις: Στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης και με γνώμονα τα κοινωνικά κριτήρια και πάντα στα πλαίσια της οικονομικής κατάστασης που όλοι βιώνουμε, οι  άνεργοι που θα παρευρεθούν στον χώρο του σεμιναρίου (με το καρτελάκι του ΟΑΕΔ σε ισχύ), για το σεμινάριο θα λαμβάνουν ειδική έκπτωση  δηλαδή  80 Ευρώ αντί για 120 (με ΦΠΑ). Φοιτητές με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας  60€ (με ΦΠΑ) και για 2 άτομα Μαζί 80 + 80.


Σεμινάριο-Οικοτεχνία-Αγροτικές-ΕυκαιρίεςΟι Αγροτικές Ευκαιρίες® έχουν εδώ και ένα χρόνο την τεχνική ικανότητα να διεξάγουν τα σεμινάρια την ίδια μέρα και ώρα, σε πραγματικό χρόνο με Internet και με ειδική εκπαιδευτική πλατφόρμα (Webinar), με δικό μας Server!

Αυτό δίνει την δυνατότητα να το παρακολουθήσει κανείς και εκτός Αττικής, (και στο εξωτερικό) και μάλιστα από την άνεση του σπιτιού του, πιό οικονομικά, παρέα και με φίλους, και να το γράψει και στον υπολογιστή του (με Video - που μετά απο αναζήτηση στην Google σας στέλνουμε - Δωρεάν) και να το ξαναδεί όποτε θέλει, συμμετέχοντας ζωντανά με ερωτήσεις και απορίες !!! αρχεία, την ύλη, σημειώσεις! (υπάρχει ειδικός χειρίστης του Server, μόνο για αυτή την λειτουργία E-Learning )!

Δείτε την εκπαιδευτική πλατφόρμα εδώ:

webconference κανάλι Αγροτικές Ευκαιρίες®

 

 


 Έγραψαν για αυτό το σεμινάριο

«Η ανάλυση της νομοθεσίας ήταν κατατοπιστική και με βοήθησε πολύ ώστε να ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα.Επίσης η παρουσίαση άλλων επιχειρηματικών ιδεών ήταν εξαιρετική! Βοήθησε στο να ανοίξουν οι ορίζοντες μου σε σχέση με το τι μπορώ να κάνω για να ξεκινήσω κάτι μόνος μου.  Ιωάννης Ν. Μηχανικός Περιβάλλοντος»

 

«μου άρεσε πολύ η ανάλυση Marketing, το σχέδιο HACCP, και τα παραδείγματα που μας δείξατε και τα σχετικά Video” Μαρία Λ.  Marketing  (ΑΣΟΕΕ).

 

«μου άρεσε η φιλική ατμόσφαιρα, η γευσιγνωσία με τα δείγματα  και ο μπουφές!» Νίκος Κ.  Ιδ. Υπάλληλος. 

  

Copyright Αγροτικές Ευκαιρίες © – Εκπαίδευση 1987 - 2017 Θέμα: μικρή Βιοτεχνία Οικοτεχνία μεταποίησης

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα σεμιναρίων

 

 

 

 Αρχική Σελίδα 

Διαβάστηκε 196514 φορές

Back to Top