Επιδοτήσεις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους επιδοτεί νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ένταξη στην αγορά εργασίας 10.000 ανέργων 55 - 67 ετών. 

Ποιες περιφέρειες πληρώνονται – αναλυτικά. 

Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 08:56

όλες οι νέες αλλαγές για το Νέο ΕΣΠΑ 2017 - 2018

Γράφτηκε από τον

Με νέα φιλοσοφία λειτουργεί πλέον το ΕΣΠΑ και παρουσιάζονται σημαντικές διαφορές που είναι ορατές από τα προγράμματα που τρέχουν ή θα τρέξουν. 

Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 09:40

Στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων

Γράφτηκε από τον

Τα «κριτήρια χαρακτηρισμού δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας επιχειρήσεων» καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 2351/ 11.07.2017) και η οποία αποτελεί ένα ακόμη θεσμικό εργαλείο για την στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων μέσω της φοροαπαλλαγής που παρέχεται για δαπάνες ερευνητικού εξοπλισμού και επιστημονικών οργάνων.

Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για έργα έρευνας και ανάπτυξης (βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη),ֺ μελέτες σκοπιμότητας ενεργειών προβολής/διάχυσης των αποτελεσμάτων της πράξης, συμμετοχής σε διεθνή συνέδρια, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προώθηση της καινοτομίας για ΜμΕ, συμμετοχή ΜμΕ σε εμπορικές εκθέσεις, αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες. 

Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η αβεβαιότητα είναι οι βασικοί ανασχετικοί παράγοντες που καθηλώνουν την επενδυτική δραστηριότητα και καθιστούν επιφυλακτικές τις τράπεζες σε μια πιο δυναμική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ημέρες πληρωμών θα είναι οι επόμενες για χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα.

Ευκαιρία σε χιλιάδες νέους αγρότες για να αναπτύξουν τη δική τους γεωργική μονάδα παραγωγής δίνει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που βρίσκεται προ των πυλών. 

Επιδοτήσειςχρηματοδοτήσεις σε μικρές Νέες Επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν ξεκίνημα ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υφιστάμενες που δραστηριοποιούνται στον Αγροτουρισμό, την οικοτεχνία, τη βιοτεχνία και τις υπηρεσίες στις αγροτικές περιοχές της χώρας θα χρηματοδοτεί το νέο Leader που ανοίγει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2016

Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2016 09:36

Νέο ΕΣΠΑ 2016 με προκαταβολή ύψους έως 40%

Ευχάριστα τα νέα για όσους έχουν ενταχθεί σε επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα του Νέου ΕΣΠΑ 2016.

Δωρεάν οικονομική κάλυψη για λειτουργικά έξοδα, εξοπλισμό και προσλήψεις ύψους 5.000 έως 60.000 ευρώ με κοινοτικές ενισχύσεις για νέες επιχειρήσεις φέρνουν δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ. 

Ξεκινά το Νέο Πρόγραμμα χρηματοδότησης – επιδότησης ΕΣΠΑ.

Με 11 μήνες καθυστέρηση -αλλά τελικά από 1η Νοεμβρίου 2015- αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση των τεσσάρων προγραμμάτων για του ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως επιβεβαιώνει ο αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μίλησε στο newsbeast.gr. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(21 ψήφοι)

επιδότηση-καφέ

Με ποσοστά κοινοτικής χρηματοδότησης - επιδότηση - από 40% έως 60% ενισχύονται κάτοικοι της επαρχίας για το άνοιγμα ή την ανακαίνιση μικρών εμπορικών καταστημάτων αλλά και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(18 ψήφοι)

επιδότηση-μαρμελάδας

Δράσεις που ενισχύουν την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Κοινοτικές ενισχύσεις που κυμαίνονται από 50% έως 60% για την ίδρυση νέων, αλλά και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μικρών μονάδων μεταποίησης 11 κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων μπορούν να εκμεταλλευτούν πολίτες αλλά και επιχειρήσεις. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(14 ψήφοι)

επιδότηση-για-νέους-επιστήμονες

Στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και η ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ έχουν προχωρήσει στην προδημοσίευση έξι δράσεων με συνολική προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη 123.000.000 ευρώ. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(20 ψήφοι)

 ΕΣΠΑ-2015-Επιδότηση

«Επιχειρηματική Ευκαιρία» και «Επιχειρούμε Δυναμικά»

Πενήντα επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες ενισχύονται (νέα επιδότηση 2015) μέσα από το νέο ΕΣΠΑ. Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)

Νέο-έτος-2015

Είναι κοινά αποδεκτό ότι τα προγράμματα του Νέου ΕΣΠΑ μπορούν να δημιουργήσουν την δυναμική για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – πανελλαδικά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

Επιδότηση-2015

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, μέσα στις επόμενες μέρες θα προδημοσιεύσει νέο πρόγραμμα επιδότησης  που θα αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων με 100% επιχορήγηση από ανέργους ηλικίας 18-64 ετών με συνολικό προϋπολογισμό 50 εκ ευρώ και θα παρέχει επιδότηση έως 40.000 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα της νέας επιχείρησης αλλά και για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

επιδότηση-2014

Νέες επιδοτήσεις συνολικού ύψους 198 εκατ. ευρώ για την ενίσχυσηυφιστάμενων και καινούργιωνμικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανέργων που θέλουν να κάνουν τη δική τους εταιρεία καθώς και νέων επιστημόνων, αλλά και χρηματοδοτήσεις για την ανάπτυξη της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε μεταποιητικές μονάδες, ανοίγουν τον επόμενο μήνα (Δεκέμβριο).

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

νέα-επιχείρηση

Μια νέα διευκόλυνση για άμεση ίδρυση μιας επιχείρησης.

Καταργείται η υποχρέωση έκδοσης άδειας λειτουργίας για 103 οικονομικές δραστηριότητες, στις οποίες εντάσσονται 897 επαγγέλματα (ΚΑΔ).

Back to Top