Αγροτικές

Ποιες περιφέρειες πληρώνονται – αναλυτικά. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ημέρες πληρωμών θα είναι οι επόμενες για χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα.

Ευκαιρία σε χιλιάδες νέους αγρότες για να αναπτύξουν τη δική τους γεωργική μονάδα παραγωγής δίνει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που βρίσκεται προ των πυλών. 

Επιδοτήσειςχρηματοδοτήσεις σε μικρές Νέες Επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν ξεκίνημα ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υφιστάμενες που δραστηριοποιούνται στον Αγροτουρισμό, την οικοτεχνία, τη βιοτεχνία και τις υπηρεσίες στις αγροτικές περιοχές της χώρας θα χρηματοδοτεί το νέο Leader που ανοίγει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2016

Δωρεάν οικονομική κάλυψη για λειτουργικά έξοδα, εξοπλισμό και προσλήψεις ύψους 5.000 έως 60.000 ευρώ με κοινοτικές ενισχύσεις για νέες επιχειρήσεις φέρνουν δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ. 

Ξεκινά το Νέο Πρόγραμμα χρηματοδότησης – επιδότησης ΕΣΠΑ.

Με 11 μήνες καθυστέρηση -αλλά τελικά από 1η Νοεμβρίου 2015- αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση των τεσσάρων προγραμμάτων για του ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως επιβεβαιώνει ο αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μίλησε στο newsbeast.gr. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(18 ψήφοι)

επιδότηση-μαρμελάδας

Δράσεις που ενισχύουν την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Κοινοτικές ενισχύσεις που κυμαίνονται από 50% έως 60% για την ίδρυση νέων, αλλά και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μικρών μονάδων μεταποίησης 11 κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων μπορούν να εκμεταλλευτούν πολίτες αλλά και επιχειρήσεις. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(35 ψήφοι)

επιδότηση-Leader

Μια σημαντική ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές που σκοπό δεν έχει όπως τα παλαιότερα προγράμματα επιδότησης την συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού αλλά κυρίως το κίνητρο και την υποστήριξη σε νέους που θα ήθελαν να φύγουν οριστικά από τα μεγάλα αστικά κέντρα που μαστίζονται από την ανεργία και να πάνε να εγκατασταθούν στα χωριά τους δημιουργώντας την δική τους βιώσιμη μικρή οικοτεχνία ή επιχείρηση, δίνοντας πνοή και ελπίδα στην τοπική κοινωνία.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(26 ψήφοι)

φραγκόσυκο-ελληνικό

Μια μεγάλη ευκαιρία για επενδυτές που με την βοήθεια του νέου επενδυτικού νόμου θα μπορέσουν να υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια.

Οι 52 επαγγελματικές δραστηριότητες που πριμοδοτούνται είναι: 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(34 ψήφοι)

Νέα-αγρότισσα

Κοινοτικά προγράμματα για την ενίσχυση των νέων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία τίθενται σε εφαρμογή από το τέλος του 2014.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Επιδότηση-για-ορεινά-χωριά

Επίδομα ορεινών περιοχών 2014, ξεκινούν οι αιτήσεις.

 Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2014 - 2015 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Ορίζοντας-2020

Μια νέα επιδότηση έρχεται να προστεθεί στις στοχευόμενες χρηματοδοτικές δράσεις και επεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό αυτή τη φορά στην Ποιότητα και στην αειφορία.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

επιδότηση-για-λάδι

Διαβάστε για το νέο πρόγραμμα επιδότησης, που ανοίγει το φθινόπωρο του 2014, χρηματοδοτεί την επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία του ελαιολάδου. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)

επιδότηση-leader

Μέσα στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου του 2014, έρχονται νέα προγράμματα ενισχύσεων και επιδοτήσεων, για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε 222 χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)

σιτάρι-επιδότηση

Νέος κύκλος επιδοτήσεων ανοίγει για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία δημητριακών. 

επιδότηση για μανιτάρια

Για του λάτρεις των νόστιμων μανιταριών και όχι μόνο.

Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της επένδυσης, το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» το επόμενο διάστημα, χρηματοδοτεί για πρώτη φορά την καλλιέργεια και μεταποίηση μανιταριών. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

επιδότηση-για-αλόη

Παράθυρο για «χρυσές» επιδοτήσεις σε σαράντα εναλλακτικές καλλιέργειες! ανοίγει για πρώτη φορά ο νέος επενδυτικός νόμος που θα τεθεί εκ νέου σε ισχύ το επόμενο τρίμηνο. Όσοι αναζητούν νέα επαγγελματική κατεύθυνση, στρέφοντας το βλέμμα τους σε νέες δυναμικές εναλλακτικές καλλιέργειες, θα μπορούν πλέον να ενισχύονται μέσω του νέου επενδυτικού νόμου. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

νέα-επιδότηση-2014

Όλη η λίστα με τα αγροτικά προϊόντα που θα επιδοτηθούν το επόμενο διάστημα.

Για δραστηριότητα  εντός  Ελλάδος αλλά και για υποστήριξη των εξαγωγών.

Μέτρο 123Α

Το 2014 είναι η χρονιά από ότι όλα δείχνουν της ανάπτυξης της γεωργίας και της μεταποίησης, με στροφή και σαφή προσανατολισμό στην ποιότητα, και στην εξωστρέφεια.

 

Τρακτέρ

Στην ουσία είναι επιδοτούμενα προγράμματα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και ανταγωνιστικότητας του σύγχρονου αγρότη που θα θελήσει να υλοποιήσει πρωτότυπα και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια, δηλαδή, εξοπλισμοί, τρακτέρ, εργαλεία κλπ.

Back to Top