Αγροτικές

Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2018 09:47

Αγροτικές Επιδοτήσεις περιόδου 2020 - 2021

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(44 ψήφοι)

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες© εδώ και αρκετά χρόνια και πάντα σε συνεργασία με Γεωπόνουςμελετητές αναλαμβάνουν Πανελλαδικά την μελέτη ένταξης σε κοινοτικά προγράμματα επιδοτήσεων του Υπουργείου γεωργίας που ανακοινώνονται κάθε φορά για τους δικαιούχους των προγραμμάτων αυτών. 

 Δικαιούχοι στο καθεστώς γεωργών νεαρής ηλικίας είναι ηλικίας ορίζονται όσοι είναι  έως 40 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης και το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται  κάθε  χρόνο,  με  τον πολλαπλασιασμό  των  ενεργοποιηθέντων  δικαιωμάτων  από  το  νέο γεωργό, με αριθμητική τιμή που αντιστοιχεί στο 25% της Μέσης Αξίας των Δικαιωμάτων ενίσχυσης που κατέχει ή μισθώνει ο γεωργός. Διαβάστε Αναλυτικά την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ: 

Για μετά τις 20 Απριλίου του 2018, όπως έχει γράψει εγκαίρως ξανά ο ΑγροΤύπος, τοποθετείται χρονικά η πληρωμή των υπόλοιπων προϊόντων στη φυτική παραγωγή και τα ζωικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 10:31
Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 11:33

Νέοι Αγρότες 2018

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(22 ψήφοι)

«Σήμερα ανοίγουμε παράθυρο ευκαιρίας για την ένταξη επιπλέον εκατοντάδων νέων αγροτών στο υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20. Θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ήταν και παραμένει να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες, όπως άλλωστε συνέβη σε συγκεκριμένη Περιφέρεια». 

Στόχος του μέτρου είναι η κατάρτιση γεωργών και κτηνοτρόφων, έτσι ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες, οι οποίοι συνειδητά θα αποφασίζουν για τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Ποιες περιφέρειες πληρώνονται – αναλυτικά. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(24 ψήφοι)

Ημέρες πληρωμών θα είναι οι επόμενες για χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα.

Ευκαιρία σε χιλιάδες νέους αγρότες για να αναπτύξουν τη δική τους γεωργική μονάδα παραγωγής δίνει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που βρίσκεται προ των πυλών. 

Επιδοτήσειςχρηματοδοτήσεις σε μικρές Νέες Επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν ξεκίνημα ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υφιστάμενες που δραστηριοποιούνται στον Αγροτουρισμό, την οικοτεχνία, τη βιοτεχνία και τις υπηρεσίες στις αγροτικές περιοχές της χώρας θα χρηματοδοτεί το νέο Leader που ανοίγει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2016

Δωρεάν οικονομική κάλυψη για λειτουργικά έξοδα, εξοπλισμό και προσλήψεις ύψους 5.000 έως 60.000 ευρώ με κοινοτικές ενισχύσεις για νέες επιχειρήσεις φέρνουν δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ. 

Ξεκινά το Νέο Πρόγραμμα χρηματοδότησης – επιδότησης ΕΣΠΑ.

Με 11 μήνες καθυστέρηση -αλλά τελικά από 1η Νοεμβρίου 2015- αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση των τεσσάρων προγραμμάτων για του ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως επιβεβαιώνει ο αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μίλησε στο newsbeast.gr. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(24 ψήφοι)

επιδότηση-μαρμελάδας

Δράσεις που ενισχύουν την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Κοινοτικές ενισχύσεις που κυμαίνονται από 50% έως 60% για την ίδρυση νέων, αλλά και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μικρών μονάδων μεταποίησης 11 κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων μπορούν να εκμεταλλευτούν πολίτες αλλά και επιχειρήσεις. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(37 ψήφοι)

επιδότηση-Leader

Μια σημαντική ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές που σκοπό δεν έχει όπως τα παλαιότερα προγράμματα επιδότησης την συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού αλλά κυρίως το κίνητρο και την υποστήριξη σε νέους που θα ήθελαν να φύγουν οριστικά από τα μεγάλα αστικά κέντρα που μαστίζονται από την ανεργία και να πάνε να εγκατασταθούν στα χωριά τους δημιουργώντας την δική τους βιώσιμη μικρή οικοτεχνία ή επιχείρηση, δίνοντας πνοή και ελπίδα στην τοπική κοινωνία.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(32 ψήφοι)

φραγκόσυκο-ελληνικό

Μια μεγάλη ευκαιρία για επενδυτές που με την βοήθεια του νέου επενδυτικού νόμου θα μπορέσουν να υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια.

Οι 52 επαγγελματικές δραστηριότητες που πριμοδοτούνται είναι: 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(38 ψήφοι)

Νέα-αγρότισσα

Κοινοτικά προγράμματα για την ενίσχυση των νέων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία τίθενται σε εφαρμογή από το τέλος του 2014.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

Επιδότηση-για-ορεινά-χωριά

Επίδομα ορεινών περιοχών 2014, ξεκινούν οι αιτήσεις.

 Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2014 - 2015 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Ορίζοντας-2020

Μια νέα επιδότηση έρχεται να προστεθεί στις στοχευόμενες χρηματοδοτικές δράσεις και επεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό αυτή τη φορά στην Ποιότητα και στην αειφορία.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(17 ψήφοι)

επιδότηση-για-λάδι

Διαβάστε για το νέο πρόγραμμα επιδότησης, που ανοίγει το φθινόπωρο του 2014, χρηματοδοτεί την επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία του ελαιολάδου. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(17 ψήφοι)

επιδότηση-leader

Μέσα στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου του 2014, έρχονται νέα προγράμματα ενισχύσεων και επιδοτήσεων, για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε 222 χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφοι)

σιτάρι-επιδότηση

Νέος κύκλος επιδοτήσεων ανοίγει για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία δημητριακών. 

Back to Top