Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 09:48

Νέοι Αγρότες 2017 : πληρωμή της πρώτης δόσης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ποιες περιφέρειες πληρώνονται – αναλυτικά. 

Ξεκίνησε η διαδικασία πληρωμής της πρώτης δόσης, ήτοι το 70% του ποσού στήριξης, των δικαιούχων Νέων αγροτών στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Οι πληρωμές αφορούν 7.320 δικαιούχους από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτικής  Ελλάδας, Δυτικής  Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και Νοτίου Αιγαίου, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι πληρωμές των δικαιούχων νέων γεωργών για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, δηλαδή για τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Αττικής και Βορείου Αιγαίου. Έτσι, οι πληρωμές θα ανέλθουν συνολικά στο ποσό των 148 εκατ. ευρώ.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προχωράμε στην πρώτη πληρωμή των νέων γεωργών από την 1η πρόσκληση του ΠΑΑ 2014 – 2020, ύψους 148 εκατ. ευρώ», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε ότι «στόχος του Προγράμματος Νέων Γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών που στο τέλος της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις».

 

«Στο ΥΠΑΑΤ», τόνισε ο κ. Αποστόλου, «εργαζόμαστε καθημερινά για την οριοθέτηση του πλαισίου που θα διασφαλίζει στους νέους αγρότες ένα βιώσιμο εισόδημα και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να παράγουν.

Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια ουσιαστική στήριξη στους νέους αγρότες, καθώς χωρίς τη δική τους συνεισφορά δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική στη γεωργία και την κτηνοτροφία».

Σχετικά άρθρα για τους Νέους Αγρότες. 

 

 Νέα Επιδότηση: Έως 22.000 το πριμ πρώτης εγκατάστασης σε όσους «ανοίξουν βιβλία» στον πρωτογενή τομέα.

 

Πάρε το μηδέν…

 

Ξεκινά άμεσα το νέο πρόγραμμα πριμοδότησης Νέων Αγροτών με 50.000 ευρώ

 

Νέοι Αγρότες 2016 ξεκινά το Νέο πρόγραμμα επιδότησης

 

Οι Νέοι Αγρότες εκπαιδεύονται

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να δηλωθείτε ως κατ' επάγγελμα αγρότες

 

Σχετικό Video για Νέους Αγρότες 

 

 

Σεμινάρια Νέων Αγροτών - Πρόγραμμα

 

Διαβάστηκε 5087 φορές

Back to Top