Επιδότηση: το Μέτρο 312 για την στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών νέων επιχειρήσεων στην επαρχία

 Ακόμα «τρέχει»  το πρόγραμμα που αφορά κυρίως την Ελληνική ύπαιθρο και την προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα να απορροφήσει με βιώσιμη προοπτική την αυξημένη ροή εισερχομένων νέων (όχι απαραίτητα σε ηλικία) αγροτών.

Η οικονομική κρίση που έχει ενέσκηψει τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με το παγκόσμιο ανασφαλές περιβάλλον που βιώνει ο κάτοικος των μεγάλων πόλεων οδηγεί στην μόνη ελπίδα που πάντοτε (ακόμα και στην κατοχή) έτρεφε τους ανθρώπους (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στον πρωτογενή τομέα (παραγωγή).

Το κράτος έχει (από ότι όλα δείχνουν) θέλει και πρακτικά να ενισχύσει αυτές τις νέες προσπάθειες νέας εγκατάστασης νέων ανθρώπων με όνειρα και ελπίδες.

Θα πρέπει να δείτε όμως με προσοχή από πριν το θέμα επιδότηση!

 Καλύτερα Μην ξεκινήσετε με την ερώτηση Πότε; και πως την λαμβάνω;

Πρέπει να λάβετε υπ όψιν ότι όπως και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που ζητάνε από τον υποψήφιο νέο εκκολαπτόμενο επιχειρηματία να κάνε έναρξη επιτηδεύματος, να ασφαλιστεί στον Ο.Α.Ε.Ε (πρώην Τ.Ε.Β.Ε.) να νοικιάσει κατάστημα και να κάνει και τις σχετικές αγορές και μετά να κάνει την σχετική αίτηση για νεανική επιχειρηματικότητα με ένα σχετικό Business Plan που ο ίδιος θα έχει συντάξει, στην επιδότηση εγκατάστασης νέου αγρότη ή για στρεμματική επιδότηση η σειρά που θα ακολουθήσει ο υποψήφιος είναι:

 Βγάζει το μητρώο αγρότη

Ξεκινά κάνοντας τα σωστά βήματα (δες στο τέλος του άρθρου)

Έχει πάντα μια συμπαράσταση (το αναζητά) από τον τοπικό γεωπόνο και παλαιούς έμπειρους καλλιεργητές που ζουν (από πάντα) στην περιοχή.

Κρατά σημειώσεις, ημερολόγιο, και καταγράφει εμπειρίες και το μικρόκλιμα του κτήματος.

Ενημερώνετε, εκπαιδεύετε και επενδύει στον καλύτερο εργοδότη του κόσμου! Τον εαυτό του!

Και αφού σχεδιάσει όλα τα βήματα με προσοχή ξεκινά την υλοποίηση βήμα – βήμα.

 Για επιδότηση θα πρέπει να ακολουθήσει την εξής διαδικασία:

 A.      Αξιολόγηση από την εταιρία μας αν μπορείτε να ενταχθείτε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, με σχετικές συμβουλές και εναλλακτικές προτάσεις (τηλ. 210-8818416)

B.      Σε μικρά προγράμματα που δεν απαιτούνται μελέτες σας ενημερώνουμε με τι τρόπο θα καταχωρήσετε τα στοιχεία (οδηγίες, συμβουλές με e-mail, μόνο για πελάτες μας)

C.      Εκπαίδευση σε θέματα που εσείς έχετε επιλέξει (και εξατομικευμένα!).

D.      Σύνταξη (σε μεγαλύτερα προγράμματα) από εξειδικευμένους Μελετητές και κατάθεση της σχετικής μελέτης, επίβλεψη και υλοποίηση.

 Πριν ξεκινήσετε να έχετε υπ όψιν σας ότι απαιτούνται για όλα αυτά (αξιολόγηση, μελέτη, και μετά αγορά υλικών, σπόροι, φράχτες κλπ για καλλιέργεια) απαραίτητα κεφάλαια.

 Θα πρέπει αυτό που θα θελήσετε να κάνετε να έχει δύο στοιχεία την πρωτοτυπία και την βιωσιμότητα του εγχειρήματος (σας βοηθάμε και σε αυτό με εξειδικευμένους γεωπόνους).

 Το κάθε πρόγραμμα θα σας καλύψει στο βαθμό που επιδοτεί (πχ 60%).

 Έτσι το σχετικό πρόγραμμα ανήκει στον Άξονα 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας

 Περιγραφή Μέτρο 312: Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων

Τομέας : Τουριστικές-Βιοτεχνικές-Πολιτιστικές δραστηριότητες (στην επαρχία).

Ιδιότητα : Να είναι Φυσικά πρόσωπα (Μη Γεωργοί)  ή Νομικά πρόσωπα.

Δημόσια Δαπάνη : € 9.750.000,00

Ποσοστό Ενίσχυσης : 35 % - 60 %

Κατάσταση του σχετικού προγράμματος  : Ανοικτή ( update : 28/3/2013).

 

δείτε ένα σχετικό Videoτηλ. Τμήμα επιδοτήσεων - αξιολόγησης και μελετών:  210-8818416  ώρες 9-18:00

 

σχετικά άρθρα: 

 

Οδηγίες για να μπορέσω να πάρω επιδότηση

 αρχική σελίδα

Διαβάστηκε 8215 φορές

Back to Top