Υποστήριξη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες® εδώ και πολλά χρόνια ( 19872017 ) ακολούθησαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στην Γεωργία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2018 16:29
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Απόσταξη

Όπως αναφέρει το Blog Επιστροφή στην φύση, Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βγάλεις τα αιθέρια έλαια από ένα φυτό. Η απόσταξη είναι ο καλύτερος και ο αρχαιότερος. Η διαδικασία που χρησιμοποιείται για την απόσταξη αιθέριων ελαίων είναι η απόσταξη με ατμό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

ydroponia

Η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από την αρχή του χρόνου με την μετάβαση του  ανθρώπου– τροφό συλλέκτη – στον πρώιμο αγρότη, που κατασκεύασε τα πρώτα αρδευτικά έργα, τα υλικά (από πηλό στην αρχή) τις δεξαμενές νερού και τις σωληνώσεις (τις βλέπουμε συχνά στους σταθμούς του μετρό από την αρχαιότητα) και φυσικά τα πρώτα άροτρα κλπ

Τώρα στην εποχή της τεχνολογίας και της πληροφορικής μπορεί ο σύγχρονος αγρότης να βοηθήσει με αρκετά χαμηλό κόστος και την εργασία του αλλά και την ορθή και οικολογική παραγωγή για τον ίδιο πρωτίστως αλλά και για τους πελάτες – καταναλωτές του.

Ας δούμε  μερικά από αυτά τα θαυμαστά επιτεύγματα του νέου κόσμου που προβάλει:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Υδροπονία καλείται κάθε μέθοδος καλλιέργειας φυτών εκτός εδάφους, που βασίζεται στην χορήγηση τεχνητά παρασκευασμένων ανόργανων θρεπτικών διαλυμάτων για την κάλυψη των υδατικών και διατροφικών αναγκών των φυτών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Πολλές φορές μας ρωτάτε,

Έχω ένα κτήμα, καλό με νερό αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και τώρα αποφάσισα να επενδύσω στην περιούσια μου που «κάθεται» αλλά δεν γνωρίζω τι και πως. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(38 ψήφοι)

Τι είναι; εισαγωγή:

Το θερμοκήπιο είναι μια εξειδικευμένη κατασκευή, σχεδιασμένη για να μεγαλώνουν φυτά κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Ένα διαφανές ή ημιδιαφανές κάλυμμα επιτρέπει στο ηλιακό φώς να εισέρχεται, το οποίο θερμαίνει το θερμοκήπιο κατά την διάρκεια της ημέρας. Ήταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, απαιτείται εξαερισμός. Όταν είναι κρύες οι νύχτες ή οι μέρες, ένα σύστημα θερμάνσεως είναι απαραίτητο για να διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 Εισόδημα που μπορεί να ανέλθει στα 8.000 ευρώ σε ετήσια βάση μπορεί να εξασφαλίσει μία καλλιέργεια αρωματικώνκαιφαρμακευτικών φυτών έκτασης 10 στρεμμάτων, ενώ, παράλληλα με την καλλιέργεια βοτάνων, ήπαραγωγή αιθέριων ελαίων από τα φυτά με τη δημιουργία μίας καθετοποιημένης μονάδας φαντάζει ως μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία με προοπτική εσόδων σε βάθος τριετίας που μπορεί να προσεγγίσει τα 100.000 ευρώ.

 

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα, τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τομέα μεταποίησης, είναι μεγάλες, ενώ υπάρχει ένα βασικό πλεονέκτημα των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών σε σχέση με τα περισσότερα άλλα γεωργικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Μια νέα πνοή και κατεύθυνση έρχεται να ολοκληρώσει και νομοθετικά το κενό της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και ιδιαίτερα στην χώρα μας δέχτηκε την αλόγιστή εκμετάλλευση για χάρη του κέρδους και μόνο!

Πρόκειται για νομοθεσία που ισχύει από το 2004 και παρεμβαίνει σε όλο το φάσμα της γεωργικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Οι κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (Κ.Ο.Γ.Π.) καθορίζουν επίσης τους κανόνες στις περιπτώσεις περιοχών ή ζωνών που εντάσσονται σε ειδικά καθεστώτα προστασίας. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουμε την πολυτέλεια της αστείρευτης διάθεσης νερού είτε για τον κήπο μας ή ακόμα για το χωράφι μας, από γεώτρηση ή διαθέσιμο δίκτυο διανομής νερού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πλαγιόκλαδο δεντρολίβανο σε μπορντούρα (επάνω), λεβάντα(κάτω)

 

Η εμπειρία των εξειδικευμένων γεωπόνων των Αγροτικών Ευκαιριών στην σχεδίαση & κατασκευή κήπων που φτάνει τα δέκα χρόνια είναι στην διάθεση σας. Με το εξειδικευμένο μας προσωπικό σας παρέχουμε υπηρεσίες όπως: 

Πέμπτη, 29 Μάιος 2014 11:36

Προμήθεια φυτών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες®  στο πλαίσιο της Υπηρεσίας «με το κλειδί στο χέρι» για την υποστήριξη του «Επιχειρείν» στον Αγροτικό τομέα, μπορεί και είναι σε θέση να σας προμηθεύσει τα νεαρά φυτά μια νέας καλλιέργειας στην κατηγορία των εναλλακτικών αλλά και των αρωματικών  φυτών, όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Berryland-νέες-καλλιέργειες

Ένα ζεστό απόγευμα του Ιουλίου αποφασίσαμε ως Αγροτικές Ευκαιρίες ® να πάμε στο κτήμα της Berryland που βρίσκετε στον Πισσώνα Ευβοίας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες® εδώ και πολλά χρόνια ( 19872017 ) ακολούθησαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στην μοντέρνα  Κτηνοτροφία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 12:19
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Η επιστροφή στις ρίζες και την επανασύνδεσή με το φυσικό περιβάλλον και τη γη είναι το ζητούμενο από όλο και περισσότερους ανθρώπους. Το όνειρο των περισσοτέρων κατοίκων των αστικών κέντρων περιλαμβάνει ένα σπίτι στην επαρχία, το οποίο διαθέτει μεγάλο κήπο και όπου εκτός από τα άνθη και τα καλλωπιστικά, κάπου σε μια γωνιά του έχει και ένα λαχανόκηπο. Ωστόσο, το σημείο που ξεφεύγει από τους περισσότερους είναι η σπουδαιότητα της συμβολής της εκτροφής, έστω και μικρού αριθμού ζώων, στο ιδανικό αυτό αγρόκτημα των ονείρων τους.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την επίδραση της ενσωμάτωσης τριών αρωματικών φυτών και των αιθέριων ελαίων τους στο σιτηρέσιο αρνιών και στα χαρακτηριστικά του κρέατος που αυτά παρήγαγαν, μελέτησε, στα πλαίσια του ΑγροΕΤΑΚ: «Η συμμετοχή των αρωματικών φυτών στη διατροφή των προβάτων και η επίδραση τους στην κρεοπαραγωγική τους ικανότητα και την ποιότητα του κρέατος», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ζωικής Παραγωγής, στα Γιαννιτσά η Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου. 

Κυριακή, 07 Απρίλιος 2013 13:51

Επιδότηση παραδοσιακών φυλών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση φυγής νέων (αλλά και λιγότερο νέων) από τα μεγάλα αστικά κέντρα, είτε από επιλογή –αυτό θα ήταν και το βέλτιστο- είτε από ανάγκη. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Συγγραφή άρθρου : Α.Ι. Γελασάκης | Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Εργαστήριο Ζωοτεχνίας Κτηνιατρικής Σχολής, Α.Π.Θ.

 

Μία από τις σημαντικές φυλές γαλακτοπαραγωγών προβάτων που εκτρέφονται σήμερα στην Ελλάδα είναι το Φρισλανδόμορφο πρόβατο της Άρτας ή Φριζάρτα. Κίνητρο για τη δημιουργία της συγκεκριμένης φυλής τις δεκαετίες του 60’ και 70’ υπήρξε η ανάγκη για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πεδινών βοσκοτόπων της ευρύτερης περιοχής της Άρτας και φυσικά για την περαιτέρω αύξηση των αποδόσεων των εγχώριων προβάτων που εκτρέφονταν στη περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιήθηκαν κριάρια της φυλής Ανατολικής Φρισλανδίας (φυλή ιδιαίτερα γνωστή για την υψηλή της γαλακτοπαραγωγή) για τη γονιμοποίηση προβατίνων που ανήκαν σε ποίμνια της πεδινής περιοχής της Άρτας.

Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2013 09:51

Επένδυση σε μικρής κλίμακας πτηνοτροφείο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

Είναι μια σχετικά μικρή επένδυση που μπορεί να φέρει εισόδημα παράλληλο με την Γεωργική ενασχόληση, και μάλιστα αν έχουμε και ιδία παραγωγή βιολογικού π.χ. καλαμποκιού!  Τότε το τελικό προϊόν αποκτά μια πρόσθετη αξία!

Στα 14.000 ευρώ ετησίως εκτιμάται από τους ειδικούς το καθαρό κέρδος που μπορεί να αποκομίζει ο παραγωγός κατασκευάζοντας μια μικρή κλειστή πτηνοτροφική μονάδα έκτασης περίπου 350 τ.μ. Το εισόδημα αυτό προφανώς και είναι πολλαπλάσιο από οποιασδήποτε πλέον υπαλληλικής σχέσης ειδικά όπως τείνει να διαμορφωθεί πλέον με την πολιτική και οικονομική συγκυρία. 

Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2013 08:17

Αγελάδα πάχυνσης Limousin

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τα βοοειδή Limousin είναι μια φυλή των εξαιρετικά μυώδης βοείου κρέατος βοοειδών που προέρχονται από τις Limousin περιοχές Marche και της Γαλλίας.

Η φυλή είναι γνωστή ως Λιμουζίνα στη Γαλλία.

Limousins έχουν εξαχθεί από τη Γαλλία σε σημαντικούς αριθμούς το 1960 και είναι πλέον παρούσα σε περίπου 70 χώρες. Όπως είναι φυσικό, κέρατα και να έχουν μια ξεχωριστή ελαφρύτερο σιτάρι σε πιο σκούρο χρυσό-κόκκινο χρώμα, αν και οι διεθνείς κτηνοτρόφοι έχουν πλέον εκτρέφονται δημοσκόπηση (δεν έχουν κέρατα) και το μαύρο Limousins.

Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2013 12:42

Οι ξένες φυλές προβάτων στην Ελλάδα

 

πρόβατο awassi

 

Το Awassi εξελίχθηκε ως μια νομαδική φυλή προβάτων μέσα στους αιώνες, με φυσική και επιλεκτική αναπαραγωγή για να γίνει η φυλή με την υψηλότερη παραγωγή γάλακτος στη Μέση Ανατολή. Η φυλή είναι τύπου Near Eastern Fat - tailed. Η μέση προβατίνα δίνει πάνω από 300 λίτρα γάλα( 650 pounds) ανά γαλουχία 210 ημερών και δεν είναι ασυνήθιστο για θηλυκά να έχουν σε 210 μέρες γαλουχίας πάνω από 750 λίτρα (1625 pounds). 

Back to Top