Εξαγωγές σημαντική αύξηση και για το 2013

Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται το αισιόδοξο μήνυμα της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών, κάτι πολύ ελπιδοφόρο για εκατοντάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται ανηλεώς από την χειμαζόμενη οικονομική κρίση.

 

Το στόχο της κυβέρνησης οι εξαγωγές το 2013 να ξεπεράσουν το 13% του ΑΕΠ και τελικά να φτάσουν στο 16% το 2015 .

Τόνισε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Μάγδα Καρακόλη, μιλώντας σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

 

Όπως είπε η κ. Καρακόλη, η κυβέρνηση θέτει το τρίπτυχο καινοτομία, εξωστρέφεια, δικτύωση, ως το ισχυρότερο θεμέλιο για την ανάκαμψη και ανάταση της ελληνικής οικονομίας.

 

Από την πλευρά του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Χατζηδημητρίου, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η αξία των ελληνικών εξαγωγών το 2013 θα προσεγγίσει τα 25 δισ. ευρώ, εφόσον, όμως, όπως υπογράμμισε, «δεν συμβεί κάποιο μεγάλο αρνητικό γεγονός με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και επομένως και στις ελληνικές εξαγωγές».

 


  Διοργανώνουμε εξειδικευμένα σεμινάρια για υποψήφιους εξαγωγείς! 


 Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, επειδή η αύξηση των εξαγωγών δεν επαρκεί για να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση και να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, θα χρειαστούν ισχυρές θετικές επιδράσεις και από άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός και τα μεγάλα δημόσια έργα.

Η διαδικασία των αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, η εταιρία μας μπορεί να αναλάβει την εκπαίδευση και υποστήριξη (πάντα με το ακριβός θα θελήσει ο υποψήφιος εξαγωγέας) να κάνει και αφού από πριν έχει γίνει μια επιλογή (με αυστηρά κριτήριο) σε ποια χώρα. καλέστε 210-8818416 

 

Αναλαμβάνουμε

  1. Εκπαίδευση (σε στελέχη εταιριών) σε τεχνικές ανεύρεσης πελατών με τα νέα «εργαλεία » του Internet, για προώθηση εξαγωγών.
  2. Την Υποστήριξη εξαγωγικών προσπαθούν σε Levels δηλαδή σταδιακά και μεθοδικά αφού πρώτα συμφώνα με το προϊόν θα κάνουμε την απαραίτητη έρευνα αγοράς και ανά περιοχή και ανά κράτος (Target Group).
  3. Την κατασκευή (από συνεργαζόμενο γραφείο στο Λονδίνο) projects εξαγωγών πάντα σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της εξαγωγικής επιχείρησης.
  4. Ενημέρωση για την πορεία και απήχηση του project Εξαγωγών.
  5. Κατάρτιση φακέλου για χρηματοδότηση και υποστήριξη μέσω του ΟΠΕ
  6. Υποστήριξη για Πιστοποίηση μέσω της TUV Austria.

 

δείτε ένα σχετικό Video απο τον ΣΚΑΙ


 

Διαβάστηκε 3499 φορές

Back to Top