Φυτική Παραγωγή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες® εδώ και πολλά χρόνια ( 19872017 ) ακολούθησαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στην Γεωργία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2018 16:29
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Απόσταξη

Όπως αναφέρει το Blog Επιστροφή στην φύση, Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βγάλεις τα αιθέρια έλαια από ένα φυτό. Η απόσταξη είναι ο καλύτερος και ο αρχαιότερος. Η διαδικασία που χρησιμοποιείται για την απόσταξη αιθέριων ελαίων είναι η απόσταξη με ατμό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

ydroponia

Η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από την αρχή του χρόνου με την μετάβαση του  ανθρώπου– τροφό συλλέκτη – στον πρώιμο αγρότη, που κατασκεύασε τα πρώτα αρδευτικά έργα, τα υλικά (από πηλό στην αρχή) τις δεξαμενές νερού και τις σωληνώσεις (τις βλέπουμε συχνά στους σταθμούς του μετρό από την αρχαιότητα) και φυσικά τα πρώτα άροτρα κλπ

Τώρα στην εποχή της τεχνολογίας και της πληροφορικής μπορεί ο σύγχρονος αγρότης να βοηθήσει με αρκετά χαμηλό κόστος και την εργασία του αλλά και την ορθή και οικολογική παραγωγή για τον ίδιο πρωτίστως αλλά και για τους πελάτες – καταναλωτές του.

Ας δούμε  μερικά από αυτά τα θαυμαστά επιτεύγματα του νέου κόσμου που προβάλει:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Υδροπονία καλείται κάθε μέθοδος καλλιέργειας φυτών εκτός εδάφους, που βασίζεται στην χορήγηση τεχνητά παρασκευασμένων ανόργανων θρεπτικών διαλυμάτων για την κάλυψη των υδατικών και διατροφικών αναγκών των φυτών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Πολλές φορές μας ρωτάτε,

Έχω ένα κτήμα, καλό με νερό αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και τώρα αποφάσισα να επενδύσω στην περιούσια μου που «κάθεται» αλλά δεν γνωρίζω τι και πως. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(38 ψήφοι)

Τι είναι; εισαγωγή:

Το θερμοκήπιο είναι μια εξειδικευμένη κατασκευή, σχεδιασμένη για να μεγαλώνουν φυτά κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Ένα διαφανές ή ημιδιαφανές κάλυμμα επιτρέπει στο ηλιακό φώς να εισέρχεται, το οποίο θερμαίνει το θερμοκήπιο κατά την διάρκεια της ημέρας. Ήταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, απαιτείται εξαερισμός. Όταν είναι κρύες οι νύχτες ή οι μέρες, ένα σύστημα θερμάνσεως είναι απαραίτητο για να διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 Εισόδημα που μπορεί να ανέλθει στα 8.000 ευρώ σε ετήσια βάση μπορεί να εξασφαλίσει μία καλλιέργεια αρωματικώνκαιφαρμακευτικών φυτών έκτασης 10 στρεμμάτων, ενώ, παράλληλα με την καλλιέργεια βοτάνων, ήπαραγωγή αιθέριων ελαίων από τα φυτά με τη δημιουργία μίας καθετοποιημένης μονάδας φαντάζει ως μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία με προοπτική εσόδων σε βάθος τριετίας που μπορεί να προσεγγίσει τα 100.000 ευρώ.

 

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα, τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τομέα μεταποίησης, είναι μεγάλες, ενώ υπάρχει ένα βασικό πλεονέκτημα των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών σε σχέση με τα περισσότερα άλλα γεωργικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Μια νέα πνοή και κατεύθυνση έρχεται να ολοκληρώσει και νομοθετικά το κενό της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και ιδιαίτερα στην χώρα μας δέχτηκε την αλόγιστή εκμετάλλευση για χάρη του κέρδους και μόνο!

Πρόκειται για νομοθεσία που ισχύει από το 2004 και παρεμβαίνει σε όλο το φάσμα της γεωργικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Οι κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (Κ.Ο.Γ.Π.) καθορίζουν επίσης τους κανόνες στις περιπτώσεις περιοχών ή ζωνών που εντάσσονται σε ειδικά καθεστώτα προστασίας. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουμε την πολυτέλεια της αστείρευτης διάθεσης νερού είτε για τον κήπο μας ή ακόμα για το χωράφι μας, από γεώτρηση ή διαθέσιμο δίκτυο διανομής νερού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πλαγιόκλαδο δεντρολίβανο σε μπορντούρα (επάνω), λεβάντα(κάτω)

 

Η εμπειρία των εξειδικευμένων γεωπόνων των Αγροτικών Ευκαιριών στην σχεδίαση & κατασκευή κήπων που φτάνει τα δέκα χρόνια είναι στην διάθεση σας. Με το εξειδικευμένο μας προσωπικό σας παρέχουμε υπηρεσίες όπως: 

Πέμπτη, 29 Μάιος 2014 11:36

Προμήθεια φυτών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες®  στο πλαίσιο της Υπηρεσίας «με το κλειδί στο χέρι» για την υποστήριξη του «Επιχειρείν» στον Αγροτικό τομέα, μπορεί και είναι σε θέση να σας προμηθεύσει τα νεαρά φυτά μια νέας καλλιέργειας στην κατηγορία των εναλλακτικών αλλά και των αρωματικών  φυτών, όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Berryland-νέες-καλλιέργειες

Ένα ζεστό απόγευμα του Ιουλίου αποφασίσαμε ως Αγροτικές Ευκαιρίες ® να πάμε στο κτήμα της Berryland που βρίσκετε στον Πισσώνα Ευβοίας.

Back to Top