Νέα αυστηρότερη νομοθεσία για εξαγωγή κηπευτικών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Τις προϋποθέσεις για να λάβει μια εμπορική εταιρεία έγκριση, όπως ζητά ο ευρωπαϊκός κανονισμός 543/2011, για να εξάγει οπωροκηπευτικά σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού καθορίζει νέα υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1380) την οποία συνυπογράφει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο συσκευαστήριο, ψυγεία και γεωπόνο, κατά τα πρότυπα της ΕΕ, θα πρέπει να έχει ο εγκεκριμένος έμπορος για να εξάγει νωπά οπωροκηπευτικά.

Συγκεκριμένα, ο εγκεκριμένος έμπορος ή εμπορική εξαγωγική επιχείρηση θα πρέπει να διαθέτει ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο συσκευαστήριο, ψυγεία και γεωπόνο για να εξάγει νωπά οπωροκηπευτικά από την Ελλάδα προς οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού.

 

Ο βασικός στόχος είναι ο έλεγχος από την παραγωγή μέχρι τον καταναλωτή, να διασφαλίζει όσο το δυνατό γίνετε την ποιότητα και την ασφάλεια τροφίμων βάση των νέων  κανονισμών που έχει ορίσει  η Ευρωπαϊκή Ένωση για όλες τις χώρες μέλη.

 

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1380, καθορίζεται η έννοια του εγκεκριμένου εμπόρου στον τομέα των νωπών οπωροκηπευτικών, όπως ζητά ο ευρωπαϊκός κανονισμός 543/2011.

 

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες μπορούν να αναλάβουν: 

  1. Την διαδικασία ενημέρωσης και μελέτη κόστους ένταξης στο νέο καθεστώς.
  2. Την ολοκληρωμένη «με το κλειδί στο χέρι» μελέτη και υλοποίηση μια μονάδας με εξαγωγικό προφίλ, με συνεργαζόμενους επιστήμονες και ανά ειδικότητα.
  3. Την μετάφορα γνώσεων και εκπαίδευσης σε project εξαγωγών.

 

Για πληροφορίες καθημερινά στο τηλέφωνο 210-8818416 ή εδώ στην Επικοινωνία

 

δείτε σχετικό Video


 

 

Διαβάστηκε 1363 φορές

Back to Top