Δευτέρα, 01 Σεπτέμβριος 2014 07:39

Berryland: μια ιστορία επιτυχίας με νέες καλλιέργειες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Berryland-νέες-καλλιέργειες

Ένα ζεστό απόγευμα του Ιουλίου αποφασίσαμε ως Αγροτικές Ευκαιρίες ® να πάμε στο κτήμα της Berryland που βρίσκετε στον Πισσώνα Ευβοίας.

Ο Πισσώνας είναι χωριό βορειανατολικά της Χαλκίδας, στο δρόμο Ν. ΑρτάκηςΣτενής. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 766 κατοίκους. Διαθέτει διθέσιο Δημοτικό Σχολείο. Το χωριό βρίσκεται σε πεδινή έκταση και παράγει κηπευτικά, πολλά σιτηρά, ρετσίνα, πατάτες όσπρια και καλαμπόκι.

Η διαδρομή από την Αθήνα πολύ καλή με την Εθνική οδό να μας οδηγεί πρώτα στην Χαλκίδα και την όμορφή γέφυρα και μετά ακολουθώντας τις πινακίδες που έγραφαν προς Βόρεια Εύβοια να φτάσουμε μετά από μια γραφική διαδρομή δίπλα στην θάλασσα στη Νέα Αρτάκη.

Εκεί κάναμε δεξιά και είδαμε μεγάλες και οργανωμένες καλλιέργειες πατάτας (μάλιστα σε λίγες μέρες γίνεται και η ετήσια γιορτή πατάτας από τους ντόπιους καλλιεργητές).

Στην διαδρομή είδαμε μεγάλες  κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες μάλιστα το χωριό Πισσώνας είναι λίγο μετά το πτηνοτροφείο «κοτόπουλα Μιμίκος».

Το κίνητρο μας ήταν η καλή φήμη που είχε ήδη να διαμορφώνετε για την Berryland (άρθρα σε ξένα περιοδικά) αλλά και τα πολύ καλά προϊόντα, πρωτοποριακά για τα Ελληνικά δεδομένα.

Έτσι θελήσαμε να ανακαλύψουμε τον ιθύνοντα νου!

Στο χωρίο μας υποδέχθηκε ένας νέος και ευγενικός καλλιεργητής ο κος Βασίλης Δαφνής και στην συνέχεια μας οδήγησε στο Βιολογικό του κτήμα, που είναι αρκετά κοντά στον δρόμο, με εύκολη πρόσβαση και χώρο στάθμευσης για τους επισκέπτες.

Το κτήμα είναι επισκέψιμο, δηλαδή έχει όλες εκείνες τις υποδομές ώστε μια οικογένεια ή υποψήφιοι καλλιεργητές να ξεναγηθούν σε όλο το κτήμα, τις εγκαταστάσεις του (μέχρι και μικρό ζωολογικό κήπο είδαμε) και να δει και ένα περήφανο ψηλό άλογο.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει γίνει για τα μικρά παιδιά που μπορούν άφοβα να παίξουν μέσα στην φύση και να ανακαλύψουν γεύσεις και νέα παιχνίδια εκτός από τα playstation.

Η κα Ζωή Ιωαννίδου Γεωπόνος (ΓΠΑ) που είναι  Σύμβουλος των Αγροτικών Ευκαιριών®  πήρε μια αποκλειστική συνέντευξη από τον κο Βασίλη Δάφνη, οπού σε 2 Video μας αποκαλύπτει το κίνητρο που τον οδήγησε να αφήσει την εργασία του ως υπάλληλος και να γίνει ΑγρότηςΕπιχειρηματίας.

Μας περιγράφει τις δυσκολίες, τις ευκαιρίες και όλα τα μυστικά στο πρώτο Video της συνέντευξης, και στο δεύτερο Video θα μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα των καλλιεργειών, δηλαδή τα προϊόντα, την διάθεση τους (Marketing) αυτών των πρωτότυπων Βιολογικών προϊόντων.

Είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε νωπά Γκότζι μπέρι (Goji Berry), και πολλά από τα νόστιμα και Power Food προϊόντα.   

Τα προϊόντα αυτά μπορεί ο επισκέπτης να τα αγοράσει στο κτήμα ή στο κατάστημα λιανικής στην Χαλκίδα.

Όλα τα προϊόντα είναι βιολογικά, άριστης ποιότητας, συσκευασίας  και διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ( HACCP, ISO, Bio).

Μας έκανε ιδιαίτερη και ευχάριστη εντύπωση η ειλικρίνεια,  η βαθιά του γνώση στο αντικείμενο που επέλεξε, η αγάπη στην Βιολογική γεωργία, και οι υποστήριξη από την οικογένεια (ακόμα και από τον Junior, τον γιο).

 

Δείτε τα δύο αποκλειστικά Video και στο τέλος σχετικές φωτογραφίες.

 

 

 

και εδώ το Δεύτερο Video 

 

 

 

 

και φωτογραφίες απο την συνέντευξη και το επισκέψιμο κτήμα

δείτε στο τέλος Χρήσιμα σχετικά Link

 

 Ζωή-Ιωαννίδου-Αγροτικές-Ευκαιρίες

 Η κα Ζωή Ιωαννίδου  Γεωπόνος (ΓΠΑ) που είναι  Σύμβουλος των Αγροτικών Ευκαιριών®  πήρε μια αποκλειστική συνέντευξη από τον κο Βασίλη Δάφνη της Berryland 

 

Berryland-κτήμα

Το κτήμα είναι επισκέψιμο, δηλαδή έχει όλες εκείνες τις υποδομές ώστε μια οικογένεια ή υποψήφιοι καλλιεργητές να ξεναγηθούν σε όλο το κτήμα, τις εγκαταστάσεις του (μέχρι και μικρό ζωολογικό κήπο είδαμε).

Berryland-προιόντα Ιδιαίτερη μέριμνα έχει γίνει για τα μικρά παιδιά που μπορούν άφοβα να παίξουν μέσα στην φύση και να ανακαλύψουν γεύσεις και νέα παιχνίδια εκτός από τα playstation.

Berryland-σάλτσα

 

ο Βασίλης με το άλογο του στο κτήμα.

 

 Σχετικά Link

 

Berryland

 

Berryland - το κατάστημα στην Χαλκίδα

 

 


Σεμινάρια Αγροτικών Ευκαιριών

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα - Θέματα

 

 


 

Copyright Αγροτικές Ευκαιρίες © αποκλειστική συνέντευξη της Berryland Εύβοια 2014  

 

 

Αρχική Σελίδα

 

Διαβάστηκε 3579 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προμήθεια φυτών

Back to Top