Ζωϊκή Παραγωγή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες® εδώ και πολλά χρόνια ( 19872017 ) ακολούθησαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στην μοντέρνα  Κτηνοτροφία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 12:19
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Η επιστροφή στις ρίζες και την επανασύνδεσή με το φυσικό περιβάλλον και τη γη είναι το ζητούμενο από όλο και περισσότερους ανθρώπους. Το όνειρο των περισσοτέρων κατοίκων των αστικών κέντρων περιλαμβάνει ένα σπίτι στην επαρχία, το οποίο διαθέτει μεγάλο κήπο και όπου εκτός από τα άνθη και τα καλλωπιστικά, κάπου σε μια γωνιά του έχει και ένα λαχανόκηπο. Ωστόσο, το σημείο που ξεφεύγει από τους περισσότερους είναι η σπουδαιότητα της συμβολής της εκτροφής, έστω και μικρού αριθμού ζώων, στο ιδανικό αυτό αγρόκτημα των ονείρων τους.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την επίδραση της ενσωμάτωσης τριών αρωματικών φυτών και των αιθέριων ελαίων τους στο σιτηρέσιο αρνιών και στα χαρακτηριστικά του κρέατος που αυτά παρήγαγαν, μελέτησε, στα πλαίσια του ΑγροΕΤΑΚ: «Η συμμετοχή των αρωματικών φυτών στη διατροφή των προβάτων και η επίδραση τους στην κρεοπαραγωγική τους ικανότητα και την ποιότητα του κρέατος», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ζωικής Παραγωγής, στα Γιαννιτσά η Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου. 

Κυριακή, 07 Απρίλιος 2013 13:51

Επιδότηση παραδοσιακών φυλών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση φυγής νέων (αλλά και λιγότερο νέων) από τα μεγάλα αστικά κέντρα, είτε από επιλογή –αυτό θα ήταν και το βέλτιστο- είτε από ανάγκη. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Συγγραφή άρθρου : Α.Ι. Γελασάκης | Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Εργαστήριο Ζωοτεχνίας Κτηνιατρικής Σχολής, Α.Π.Θ.

 

Μία από τις σημαντικές φυλές γαλακτοπαραγωγών προβάτων που εκτρέφονται σήμερα στην Ελλάδα είναι το Φρισλανδόμορφο πρόβατο της Άρτας ή Φριζάρτα. Κίνητρο για τη δημιουργία της συγκεκριμένης φυλής τις δεκαετίες του 60’ και 70’ υπήρξε η ανάγκη για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πεδινών βοσκοτόπων της ευρύτερης περιοχής της Άρτας και φυσικά για την περαιτέρω αύξηση των αποδόσεων των εγχώριων προβάτων που εκτρέφονταν στη περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιήθηκαν κριάρια της φυλής Ανατολικής Φρισλανδίας (φυλή ιδιαίτερα γνωστή για την υψηλή της γαλακτοπαραγωγή) για τη γονιμοποίηση προβατίνων που ανήκαν σε ποίμνια της πεδινής περιοχής της Άρτας.

Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2013 09:51

Επένδυση σε μικρής κλίμακας πτηνοτροφείο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

Είναι μια σχετικά μικρή επένδυση που μπορεί να φέρει εισόδημα παράλληλο με την Γεωργική ενασχόληση, και μάλιστα αν έχουμε και ιδία παραγωγή βιολογικού π.χ. καλαμποκιού!  Τότε το τελικό προϊόν αποκτά μια πρόσθετη αξία!

Στα 14.000 ευρώ ετησίως εκτιμάται από τους ειδικούς το καθαρό κέρδος που μπορεί να αποκομίζει ο παραγωγός κατασκευάζοντας μια μικρή κλειστή πτηνοτροφική μονάδα έκτασης περίπου 350 τ.μ. Το εισόδημα αυτό προφανώς και είναι πολλαπλάσιο από οποιασδήποτε πλέον υπαλληλικής σχέσης ειδικά όπως τείνει να διαμορφωθεί πλέον με την πολιτική και οικονομική συγκυρία. 

Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2013 08:17

Αγελάδα πάχυνσης Limousin

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τα βοοειδή Limousin είναι μια φυλή των εξαιρετικά μυώδης βοείου κρέατος βοοειδών που προέρχονται από τις Limousin περιοχές Marche και της Γαλλίας.

Η φυλή είναι γνωστή ως Λιμουζίνα στη Γαλλία.

Limousins έχουν εξαχθεί από τη Γαλλία σε σημαντικούς αριθμούς το 1960 και είναι πλέον παρούσα σε περίπου 70 χώρες. Όπως είναι φυσικό, κέρατα και να έχουν μια ξεχωριστή ελαφρύτερο σιτάρι σε πιο σκούρο χρυσό-κόκκινο χρώμα, αν και οι διεθνείς κτηνοτρόφοι έχουν πλέον εκτρέφονται δημοσκόπηση (δεν έχουν κέρατα) και το μαύρο Limousins.

Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2013 12:42

Οι ξένες φυλές προβάτων στην Ελλάδα

 

πρόβατο awassi

 

Το Awassi εξελίχθηκε ως μια νομαδική φυλή προβάτων μέσα στους αιώνες, με φυσική και επιλεκτική αναπαραγωγή για να γίνει η φυλή με την υψηλότερη παραγωγή γάλακτος στη Μέση Ανατολή. Η φυλή είναι τύπου Near Eastern Fat - tailed. Η μέση προβατίνα δίνει πάνω από 300 λίτρα γάλα( 650 pounds) ανά γαλουχία 210 ημερών και δεν είναι ασυνήθιστο για θηλυκά να έχουν σε 210 μέρες γαλουχίας πάνω από 750 λίτρα (1625 pounds). 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Νέο πρόγραμμα Αγροτικών Ευκαιριών® καλύπτει ολόκληρο το φάσμα Αγροτικής Δραστηριότητας, στην Ζωική παραγωγή, Πτηνοτροφία μέχρι την παραγωγή Τυριού! ( Επαγγελματική Τυροκομία).

Back to Top